S nastupujícím podzimem a přibývajícími chladnějšími dny je vhodné pozměnit naši pravidelnou pleťovou i tělovou rutinu. Celé léto jsme řešili, jak efektivně, ale zároveň přírodně chránit pokožku před poškozením slunečním zářením. Teď jí musíme navíc poskytnout ochranu před podzimními plískanicemi. Přinášíme vám článek s tipy na podzimní nezbytnosti, které se vám do vaší (nejen) pleťové rutiny určitě budou hodit.

Odylique (nejen) podzimní ochránce pleti

Podzim spolu se začátkem jara patří mezi takzvaná přechodová období, která představují zátěž nejen pro naše tělo, ale i pro pleť. Chladná rána a večery se střídají s horkým, skoro ještě letním počasím přes den. Člověk tak pořádně neví nejen, co si obléct na sebe, ale co teprve do čeho “obléct” pleť? Vyrovnat se s neustále se měnícím počasím a vrátit pleť do rovnováhy pomůže Vyrovnávací citrusové tonikum od Odylique. Toto tonikum je extra koncentrované a neředěné vodou. Obsahuje zklidňující růžový hydrolát, extrakt z měsíčku lékařského s hojivými a zklidňujícími účinky a éterické oleje z citrusů. Pomáhá pleti navrátit ztracenou rovnováhu a je superhydratační. V teplejších dnech může dokonce posloužit místo hydratačního krému. V chladnějších dnech je skvělé pod oleje nebo rostlinná másla, která krásně uzamknou jeho vlhkost.

Podzimní počasí a s ním spojené povětrnostní vlivy představují pro pleť velkou zátěž, na které se brzo nedostatek slunce a vitamínů z čerstvého ovoce a zeleniny začíná projevovat zašednutím, šupinatěním a unaveným vzhledem. Dodejte jí proto infuzi vitamínů prostřednictvím nadupaného olejového séra Superfruit Concentrate od Odylique. Toto sérum obsahuje vysoce výživné a na antioxidanty bohaté rostlinné oleje. Krásně rozjasní a rozzáří vaši namáhanou a unavenou pleť. Ideální je přes hydratační krém, jehož vlhkost v pleti krásně uzamkne a zároveň pokožku chrání před podzimními plískanicemi. 

S vysušenou a šupinatějící pletí vám pomůže 24hodinový regenerační krém s avokádovým olejem (taktéž od Odylique). Je dostatečně jemný, takže ho můžete použít i kolem očí místo očního krému. Právě na jemné a křehké pokožce očního okolí jde nejčastěji vidět únava a narušený vzhled, který jí může snaha vyrovnat se s neustále se měnícím počasím způsobit. Regenerační krém navíc obsahuje pečlivě vybranou kombinaci éterických olejů, jako je levandule, kadidlo, bergamot a ylang-ylang, které mají nejen regenerační a relaxační účinky na pleť, ale i na vaši mysl. Můžete ho používat nejen jako noční krém, ale hodí se i jako silně vyživující krém na den pro suchý typ pleti. 

Extra typem navíc je multifunkční měsíčkový balzám od Odylique. Můžete ho použít na popraskané rty, paty, lokty, ruce, nehtovou kůžičku… zkrátka na všechny místa, která potřebují extra výživu a regeneraci. Tento balzám je taky skvělý pomocníkem pro zahrádkáře, jejichž ruce jsou kvůli neustálému hrabání se v hlíně obzvláště namáhané. Což se zrovna teď na podzim, kdy zahrádkářská sezona vrcholí sklizní a přípravou zahrady na zimní spánek, obzvláště hodí.

Čas na Organic Essence

Organic Essence je námi milovaná značka plná voňavých produktů s obsahem výživných rostlinných másel a certifikovaných éterických olejů, a díky svým patentovaným papírovým obalům jeden z prvních průkopníků zero waste. Organic Essence můžete používat po celý rok, ale pravda je, že na podzim, v zimě a na začátku jara je nejpraktičtější - v létě je totiž musíte udržovat v chladničce, aby se vám neroztekly (což je na jednu stranu menší nevýhoda, na druhou stranu to zase odkazuje na jejich čerstvost a absenci syntetických konzervačních látek a stabilizátorů). Jestli jste si na léto oblíbili pudrové deodoranty od The Ohm Collection, na podzim je můžete zkusit nahradit tuhými deodoranty od Organic Essence na bázi kokosového oleje nebo krémovými deodoranty od The Ohm Collection, které budou pro pokožku vašeho podpaží hotovým pohlazením.

S nástupem chladnějšího počasí můžete také vyměnit tělová mléka za hutnější rostlinná másla. Zašedlá pokožka, kterou dusíme pod vrstvami svetrů také ocení přírodní scruby se základem z bambuckého másla a mořské soli. Pravidelný peeling celého těla pomáhá odstranit nejen zašedlé a odumřelé buňky, ale díky s ním spojené masáži také prokrvuje pokožku a přispívá k rozproudění lymfy. Peelingy od Organic Essence jsou supervýživné, takže se po jejich použití nemusíte už ničím jiným mazat.

Využijte podzimní čas ke zpomalení, zklidnění a pro péči o sebe sama 🍁🍂.