Máme tu stejně jako na jaře období, kdy jsou všechny salony krásy a všechna wellness centra zavřená. Zrovna ve vysoce stresovém období, kdy každý z nás odpočinek a péči o sebe potřebuje jako sůl. Ono ostatně každý podzim a zima se velice dobře hodí pro zpomalování, rozmazlování se a péči o sebe sama, ať už v profesionálních nebo domácích podmínkách, takže věříme, že se vám následující tipy budou hodit i v dalších letech.

Intenzivní kosmetické složky

Co dělá vlastně profesionální kosmetické ošetření nebo wellness profesionálním? Co se týká kosmetických přípravků, tak jsou charakteristické vysoce účinnými kosmetickými složkami a vyšší koncentrací, tak aby vaše pleť dostala zhruba jednou za ten měsíc takové větší nakopnutí výživnými látkami. V případě opravdu vysoké koncentrace účinných látek (jako jsou například AHA kyseliny), s nimi pak může pracovat jen proškolená kosmetička nebo dermatoložka.

Intenzivní a zároveň bezpečné domácí kosmetické ošetření na úrovni profesionálního salonu si můžete dopřát i doma. Třeba značka Lovinah je vysokou koncentrací účinných složek charakteristická a mezi ostatními značkami přírodní kosmetiky přímo vyčnívá. 

Lovinah je svým složením na úrovni luxusních profesionálních konvenčních značek kosmetiky typu Dermalogica, Biologique Recherche, Sothy's, Elemis a jiné, které stejně jako Lovinach v péči o pleť využívají aktivní a inovativní složky, jako jsou peptidy, lipidy, mořské řasy, retinol, vitamíny, drahokamy, minerály, drahé kovy apod. Na rozdíl od přidávání syntetických konzervantů, změkčovadel a silikonů, které často tyto drahé značky používají ( a tím vlastně znehodnocují i samotné působení obsažených přírodních účinných látek) pro konzervaci a nastavení výrobku, používá Joy Eckhart, zakladatelka a formulátorka Lovinah, botanické složky, které pocházejí především z její domoviny, z afrického kontinentu.

Přidávání syntetických látek v konvenční nebo “semipřírodní” kosmetiky bych přirovnala k pití čerstvého freshe z grepu smíchaného s jarem. I když dáte tělu něco dobrého a výživného v podobě čerstvé grepové šťávy, za tu část s tím jarem vám moc nepoděkuje a bude mít co dělat, aby ji nějakým způsobem odbouralo. Podobně to má i pleť kosmetických přípravků se syntetickými složkami. Místo toho aby naplno těžila z výživy a účinků obsažených případných přírodních složek, tak se spíš snaží vyrovnat s dopadem složek, které jí nejsou úplně přirozené.

Lovinah funguje na buněčné úrovni a při dlouhodobém používání dokáže divy i se samotnou strukturou pleti a výrazně přispívá i k harmonizaci různých jejích činností. Takže je to opravdu kosmetický poklad, který vám může plně nahradit profesionální kosmetické ošetření i v domácích podmínkách. Na druhou stranu vzhledem bohatému a aktivnímu složení může způsobovat podráždění u velmi citlivé pleti. Proto vždy u Lovinah doporučujeme vyzkoušet první vzorečky.
Prakticky každý Lovinah produkt je na úrovni těch, které se používají pro profesionální použití. Kdybychom měli ale vypíchnout třeba jen dva, tak určitě doporučujeme Honey Glow - mikrodermabrazivní peeling s diamantovým prachem a Africkým medem, který má stejný efekt, jako profesionálně provedené mikrodermabrázi ve specializovaném salonu, ale v pohodlí vašeho domova. Díky tomuto efektu je to opravdu TOP produkt pro domácí wellness a profesionální kosmetický zážitek a účinky pro vaši pleť. 

Další bychom mohli od Lovinah doporučit Chocolate Truffle, luxusní anti-age čokoládovou masku s raw kakaem, aktivními houbami a lanýži. Všechny Lovinah masky jsou skvělé, každá jiným způsobem a každá má efekt na jiný typ pleti, ale tato čokoládová maska se perfektně hodí pro domácí wellness rozmazlování. Má totiž krásně našlehanou krémovou konzistenci a nádherně voní po pravé čokoládě. Díky tomu přímo evokuje různé čokoládové procedury a rituály, které jsou v současné době tolik populární.

Tělové masky a zábaly

A když už mluvíme o těch čokoládových procedurách, tak určitě nesmíme vynechat dekadentní čokoládovou masku/zábal a peeling v jednom Cocoa Bamboo od Terre Verdi. kabinetní balení dekadentního čokoládového peelingu a masky v jednom. Tento luxusní SPA produkt v sobě kombinuje účinky relaxační masáže, kterou s ním v první fázi aplikace provedete (zároveň i peelingu) a následně ho necháte působit jako zábal/masku na celé tělo. Za jeho vysoce kvalitní složení ručí přísná kosmetická certifikace COSMOS ORGANIC.

Relaxační masáže

Další důvod proč si rádi zajdeme do wellness centra nebo do kosmetického salonu, jsou právě masáže. V současné době jsou velmi populární face-rollery a Gua Sha destičky, díky kterým si můžete dopřát kosmetickou masáž obličeje prakticky každý den. Jak už to tak u většiny trendů bývá, vrací se na výsluní akorát to, co bylo naším předkům už dávno známé, a proto se není čemu divit, že i tyto masážní pomůcky (hlavně Gua Sha škrabka) vycházejí z tradiční čínské medicíny. 

Face-roller i Gua Sha škrabku najdete spolu v luxusním setu od Lovinah. Joy při navrhování těchto masážních pomůcek sáhla po obsidiánu. Ten byl po staletí používán ve starověké čínské medicíně kvůli tomu, že má schopnost absorbovat negativní energii. Masáž těmito pomůckami pomáhá rozproudit lymfu a nastartovat hluboký detoxikační proces. Pokožku zároveň prokrvuje a zlepšuje tak i vstřebávání účinných látek, proto je vysoce vhodné spojit tuto masáž s aplikací živinami nabitého séra nebo kvalitního rostlinného oleje. 

Masáž Gua Sha destičkou a face-rollerem při pravidelném používání pomáhá zmírňovat drobné linky a vrásky a pokožku celkově zpevňuje. Přináší také úlevu při otocích a kruzích pod očima (pro tyto účely obzvláště doporučujeme dát face-roller vychladit do ledničky).

Užívejte si tedy podzimu 🍂, starejte se o sebe a rozmazlujte se.