Novinka

82 points to the loyalty system

LOVINAH SKINCARE Manufacturer: LOVINAH SKINCARE. Product code: LS-BL30

€ 165 incl. VAT

Specify product selection

5ml, 30ml


Skladem
ks

POPIS

Nová generace bio-aktivního oleje/ séra, který pomáhá zklidňovat podrážděnou pokožku a viditelně zlepšovat vzhled poškozené pleti, zatímco ji zároveň hydratuje a vyživuje. Jednou z předních složek je klinicky účinná látka známá jako d'Orientine S. Jedná se o patentovanou rostlinnou látku, která je extrahována z datlového jádra (INCI název: Caprylic/Capric Triglyceride, Phoenix Dactylyfera) s klinicky prokázanou účinností proti vráskám a odolností vůči volným radikálům. Tento výtažek obsahuje unikátní komplex 7 přírodních látek, které společně působí pro zpomalení viditelných efektů stárnutí, a také velmi stabilní, v oleji rozpustný ester vitamínu C (tetrahexyldecyl askorbát), jehož antioxidační účinek má pozivní efekt na regeneraci poškozené pokožky, aniž by ji dráždil.

Tento elixír krásy také obsahuje výtažek z kořene byliny kamejky lékařské, kdy prášek z tohoto kořene byl už ve starověku používaný k hojení pleti. Dále obsahuje nejčistší oleje s azulenem z rostlinek blue tansy, neměckého modrého heřmánku, modrého cypřiše a modrého řebříčku, které mají prokazatelné uklidňující a protizánětlivé vlastnosti. Olej z modrého lotosu pomáhá vyrovnávat suchou, dehydratovanou, poškozenou a podrážděnou pleť, aby odhalil lépe sjednocený tón pleti. Tento posvátný elixír krásy s vysokým obsahem azulenu má typicky uklidňující a utěšující vůni obsažených bylinek. Je vytvořen bez obsahu parabel, sulfátů, ftalátů. Je veganský, bezlepkový, hypoalergenní a jako všechny produkty Lovinah cruelty-free (netestován na zvířatech).

AKTIVNÍ SLOŽKY A JEJICH VLASTNOSTI

Cacay/ Taccy nut olej - zlatožlutý, lehce ořechovitě vonící olej získaný jemným lisováním za studena spojuje nejlepší vlastnosti některých nejcennějších kosmetických olejů. Je to účinná anti-aging složka. Obsahuje dvojnásobné množství kyseliny linolové a 50% více vitaminu E než arganový olej a má třikrát více retinolu než olej z broskvových semen. Jeho pravidelné používání zlepšuje vlhkost, pevnost a pružnost pokožky. Zlepšuje proces přirozené obnovy pokožky, má revitalizační efekt, dává pokožce hladkost a snižuje vrásky. Je dlouholetým pomocníkem v péči o pleť obyvatel Amazonie, kde roste. Je to suchý olej, který se okamžitě vstřebává do pokožky.

Třtinový skvalan - čirá olejovitá kapalina, která má přirozenou afinitu s pokožkou.  Jedná se o polyfunkční produkt s vynikající roztíratelností a je velmi dobře absorbován kůží. Zabraňuje ztrátě vlhkosti a obnovuje pružnost pokožky a její flexibilitu. Pokožce dodává měkký, hedvábný a nemastný pocit. Je nenahraditelným základem pro vysoce kvalitní kosmetické emulze. Vykazuje lepší senzorické vlastnosti než olivový skvalan.

Vlastnosti třtinového skvalanu:

  • Změkčovadlo: proniká kůží, které dává měkký a jemný povrch
  • Nekomedogenní
  • Snižuje výskyt vrásek
  • Obnovuje lipidovou bariéru pokožky
  • Zlepšuje pružnost pokožky
  • Vytváří měkký film na povrchu pokožky a pomáhá  tak udržovat hydrataci pokožky
  • Má výbornou kompaktibilitu s kůží, díky své podobnosti s přírodními lipidy pleti
  • Hedvábný "suchý" olej s velmi dobrou penetrací (pronikání do pokožky)
  • Začleněný do olejové fáze dodává emulzím velmi jemnou strukturu
  • Velmi stabilní vůči oxidaci
  • Poskytuje ochranu před působením tepla na vlasy
  • Zlepšuje lesk a pružnost vlasového vlákna

Habešský olej (katrán etiopský) -  jedinečná molekulární struktura tohoto čirého, lehkého oleje, která se v jiném přírodním oleji nevyskytuje, umožňuje snadnou aplikaci a rozetření oleje bez nepříjemného pocitu mastnoty. Habešský olej obsahuje řadu esenciálních nenasycených mastných kyselin, bohatý je na kyselinu linolovou a linolenovou. Kyselina linolová je omega-6 mastná kyselina, která stimuluje regeneraci pleti, zatímco kyselina linolenová se řadí k omega-3 mastným kyselinám a působí protizánětlivě, pleť zjemňuje a podporuje buněčnou komunikaci.

Vlastnosti habešského oleje

  • Vysoká hydratace, díky níž podporuje vypnutí a jemnost pleti a redukci vrásek
  • Při aplikaci na pleť utváří účinnou bariéru proti vysychání pleti
  • Unavené pleti dodává lesk a propůjčuje mladistvý vzhled
  • Při aplikaci na vlasy se snadno vstřebává a dodává i suchým vlasům lesk
  • Díky obsahu omega-9 nenasycených mastných kyselin napomáhá vlasům získat zdravý, zářivý vzhled
  • Podporuje ochranu vlasů před vnějšími vlivy a působí proti zacuchávání

Tetrahexyldecyl ascorbate - vysoce stabilní v oleji rozpustný ester vitaminu C, má vynikající penetraci do kůže a v důsledku toho nabízí zvýšenou ochranu proti UV-B. Životaschopnost kožních buněk se zvýší až o 30% ve srovnání s kyselinou l-askorbovou.

Olej z Hadince jitrocelového - získává se ze semen byliny, rostoucí v severní Africe. Obsahuje velké množství polynenasycených omega-3 (kyselina alfa-linolenová) a omega-6 (kyseliny gama-linolenové (GLA) mastných kyselin. Kromě jiného je to také bohatý zdroj kyseliny stearidonové (SDA) s min. obsahem 12%. Pomáhá zlepšovat celkový stav pleti. Pro své vlastnosti se přidává do přípravků na citlivou a křehkou pleť, krémů proti vráskám nebo přípravků na zjemnění citlivé pokožky, mimo jiné i v okolí očí.

Amarantový olej - produkuje se z rozdrcených semen laskavce lisováním za studena. Vyznačuje se slámově žlutou barvu a charakteristickým pachem. Je vzácný, protože obsahuje dva významné antioxidanty – vitamín E a skvalen. Obsah skvalenu je přibližně 8-9%, což je v porovnání s ostatními oleji (například olivový olej má jen 0,7%) vysoké množství. Pomocnými látkami jsou – 70% mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin, fytosteroly (snižují cholesterol), karotenoidy, vitamin D a bohaté dávky minerálů jako vápník, hořčík, draslík, železo. lej ze semen laskavce má výjimečné hydratační a regenerační vlastnosti. Ocení ho lidé se suchou pokožkou i stárnoucí pleť poseta vráskami (stimuluje produkci kolagenu). Používá se při odstraňování jizev a celkově usnadňuje hojení ran, popálenin a odřenin. Vědecké studie potvrdily jeho příznivé účinky i při psoriáze, ekzémech, vředech, akné, proleženinách a plísňových onemocněních. Po nanesení na pokožku zanechává amarantový olej minimální mastný film, takže použití je nejen jednoduché, ale i příjemné.

Yangu olej - velmi oblíbený olej v Africe, kde obyvatelé vybírají semena z plodů kaštanových stromů. Když ovoce uzraje, lusky prasknou a uvolní drobná černá semena, ze kterých se lisuje olej. Olej Yangu se používá v kosmetice díky svým ochranným antioxidačním vlastnostem, má vysoký obsah esenciálních mastných kyselin (44% kys.olejové), je stabilní a neucpává póry.

EO Katrafay - získává se z větví keře Cedrelopsis Grevei, rostoucího na Madagaskaru. Je populární hlavně v masážních přípravcích, ale v péči o pleť je vynikající na suchou kůži, protože skvěle hydratuje pokožku, zpomaluje vznik vrásek a stárnutí pokožky, pomáhá při problémech s mykózami, ekzémy, dermatitidou, poruchami pigmentace a psoriázou.

Výtažek z kořene byliny Kamejky lékařské - studie prokázala, že výtažek ochraňuje pokožku proti konečným produktům pokročilé glykace (anglicky advanced glycation end products, AGEs), což jsou bílkoviny nebo lipidy, které se při vystavení se cukrům stávají glykovanými, s čímž je také spojený zánětlivý a oxidační stres*. Zároveň je výtažek kamejky schopen absorbovat UV záření. AGEs látky mohou být činitelem stárnutí.

d’Orientine S -patentovaná kosmetická složka extrahovaná z datlových semen, která má prokázané anti-aging a antioxidační účinky. Jedinečný komplex 7 přírodních sloučenin společně pracuje na potlačení viditelných známek stárnutí pokožky, tj. tvorbu vrásek a jemných linií.

Obsažené fyto-sloučeniny d’Orientine S

  • Fytosteroly             Fungují jako bariéra
  • Fytosteroidy           Imitují hormonální činnost
  • Isoflaviny               Anti-Aging
  • Kyselina ursolová  Regeneruje
  • Policosanoly          Podporují neuro-imunní systém
  • Tocotrionoly           Antioxidant
  • Vitamin A               Antioxidant

Vlastnosti d’Orientine S

  • Rapidně a viditelně vyhlazuje vrásky (viz obrázek)
  • Zpomaluje proces stárnutí lépe než DHEA (Dehydroepiandrosterone) hormon, což prokázaly testy ex-vivo
  • Zvyšuje syntézu kolagenu typu I, což prokázaly testy ex-vivo
  • Zlepšuje přirozenou obranyschopnost organismu proti oxidativnímu (oxidačnímu stresu) stresu* (pomocí enzymů Superoxid Dismutáza SOD** a Kataláza***)
  • Redukuje karbonylaci bílkovin, což je proces, který předchází ztrátě buněčné membránové integrity, a který je spojen s toxickými procesy vedoucí k buněčnému stárnutí a buněčné smrti.
  • Snižuje peroxidaci lipidů, což je oxidační degradace lipidů. Jedná se o proces, kdy volné radikály „kradou“ elektrony lipidům v buněčných membránách, což vede k poškození buněk. Proces probíhá mechanismem řetězové reakce volných radikálů.

*Oxidativní či oxidační stres je základní nerovnováhou mezi produkcí volných radikálů v těle a schopností těla se s nimi vyrovnat a detoxifikovat jejich škodlivý vliv.

**Antioxidant, který může pomoci k ochraně proti destrukci buněk (počátek bujení). Má výraznou schopnost neutralizovat superoxidový radikál, který je jedním z nejvíce škodlivých volných radikálů a přeměňuje ho na méně toxický peroxid vodíku. Jeho množství, stejně jako mnoho dalších ochranných látek, které se přirozeně vyskytují v těle, se s postupujícím věkem a v závislosti na genetických dispozicích bohužel snižuje. SOD je také důležitý v mnoha dalších aspektech zdraví a dlouhověkosti.

*** Kataláza má jedno z nejvyšších čísel přeměny ze všech enzymů. Jediná molekula katalázy může převést na vodu a kyslík miliony molekul peroxidu vodíku za sekundu.

Účinky d’Orientinu S byly testovány v klinické studii, které se zúčastnili zdraví dobrovolníci ve věku od 46 do 58 let. Aplikovali si krém obsahující extrakt z datlových jader po dobu 5 týdnů na oblast očního okolí. Pak následovalo pečlivé zkoumání výsledků, kdy se porovnávaly fotografie testovaných osob před a po výzkumu, ale také silikonové repliky jejich očního okolí a zároveň statistické analýzy. Výsledky byly jednoznačné. d’Orientine S podle odborníků skutečně funguje: redukuje povrch a hloubku vrásek a má velmi silné účinky v boji proti stárnutí.

Studie na účinky složky d Oriente S

RITUÁL

Použijte malé množství tohoto elixíru krásy a vmasírujte do pokožky krouživými pohyby. Použijte na obličej a krk.

VÝSLEDEK

Tento úžasný elixír je vhodný pro všechny typy pleti, které bojují se známkami stárnutí, ale obzvlášť jej ocení ti z vás, co mají ultra citlivou pleť, vyrážky a akné. Používejte pravidelně pro hydratovanou, zdravou a zářící pleť.

SLOŽENÍ

Caryodendron orinocense (olej ze semen ořešáku Cacay, Taccy nut), Sugarcane derived Squalane (třtinový Skvalan), Crambe Abyssinica (olej ze semen Katránu etiopského) seed oil, Tetrahexyldecyl Ascorbate (Vitamin C), Echium Plantagineum (olej z Hadince jitrocelového) oil, Amaranthus hypochondriacus L. (Amarantový olej) oil, Calodendrum capense (Yangu olej) Oil, Cedrelopsis Grevei (Katrafay EO) oil, Lupinus Albus (výtažek z Lupiny bílé - regeneruje pokožku) seed extract, Alpha Lipoic Acid (kyselina alfalipoová je jednou z omega-3 mastných kyselin a je rozpustná ve vodě i v tucích, pomáhá neutralizovat volné radikály, čímž působí proti předčasnému stárnutí buněk v těle, funguje jako antioxidant, dokáže obnovovat hladiny vitaminů C a E, které se taktéž řadí mezi významné antioxidanty), Caprylic/Capric Triglyceride a Phoenix Dactylyfera (d’Orientine S), Dipalmitoyl Hydroxyproline (podporuje kontrakci a přestavbu kolagenových vláken – zlepšuje napětí a pevnost pleti), Alpha Bisabolol (zlepšuje stav suché, šupinaté, podrážděné, dehydrované a hlavně citlivé pokožky), Fytosteroly (rostlinné steroly - stabilizátor, vonná složka, pleťový kondicionér, jsou to látky ze skupiny cyklických triterpenů, které se nachází výhradně v rostlinách, vyskytují se v zelenině, rostlinných olejích a ořeších, nejhojnějšími fytosteroly jsou sitosterol, campesterol a stigmasterol), Copaifera Officinalis (Kopaiba balzám - surová pryskyřice ze stromu Kopaiva lékařská - jihoamerický původ, pomáhá s nejrůznějšími kožními problémy včetně lupénky a jiných atopických ekzémů, regeneruje poškozenou kůži, hojí jizvy, vyrážky, záněty) resin, Nymphaea coerulea (výtažek z Modrého leknínu/ lotusu - chrání a vyživuje pokožku, reaktivujet obnovu kožních buněk a chrání tak pokožku před předčasným stárnutím) flower extract, Hexyldecanol (emolient, humektant, pleťový kondicionér s nízkou viskozitou) [a] Bisabolol (v kosmetice hojně využívaná složka, odvozena z heřmánku s proti-zánětlivými, zklidňujícími a hojivými účinky) [a] Cetylhydroxyproline Palmitamide (CeramideBio - pseudo-ceramid strukturou a činností podobný Ceramidu 2, o kterém se tvrdí, že je skvělou složkou pro zdravou bariéru pokožky, která také opravuje poškozenou pleť. Všeobecně, ceramidy jsou nesmírně důležité lipidy obsažené ve vnější vrstvě pokožky, co podporují kontrakci a přestavbu kolagenových vláken – zlepšuji napětí a pevnost pleti) [a] Stearic acid (Kyselina stearová - získává z tuků a v kosmetice slouží jako emulgátor a detergent) [a] Brassica Campestris (steroly z Řapíkatého oleje) sterols, Lapis Lazuli (výtažek z modrého kamene - čistí a odstraňuje patologické projevy na kůži) extract, D-alpha tocopherol (Vitamin E), Lithospermum Erythrorhizon (výtažek z kořene byliny Kamejky lékařské) root extract, Nymphaea caerulea (EO z Modrého leknínu/ lotusu) oil, Achillea millefolium (EO z Řebříčku obecného - silice obsahuje azulen, má adstringentní, antiseptické, čistítí účinky, je vhodný na akné, zanícenou a nečistou pleť, kterou hojí) oil, Tanacetum Annuum (EO z Heřmánku modrého/ marockého/ Blue tansy - vyznačuje se sytě modrou barvou, díky přirozeně vysokému obsahu azulenu, výrazně podporuje hojení a regeneraci pokožky, urychluje hojení jizev, zanícené pleti, či pokožku postiženou ekzémem) oil, Matricaria Chamomilla L. (EO z Heřmánku pravého - stejné hojivé vlastnosti jako blue tansy), Cupressus sempervirens (EO z Cypřiše stálezeleného - antiseptikum, balzámová, dřevitá, kouřová, lehce citrusová vůně, eliminuje kožní maz a infekční ložiska pokožky) oil.

INCI

Handmade with Love, Caryodendron orinocense (Cacay Nut Oil), Sugarcane derived Squalane, Crambe Abyssinica (Abyssinian) seed oil, Tetrahexyldecyl Ascorbate (Vitamin C), Echium Plantagineum oil, Amaranthus hypochondriacus L. (Amaranth) oil, Calodendrum capense (Cape chestnut/ Yangu) oil, Cedrelopsis Grevei (katafray) oil, Lupinus Albus (white lupin) seed extract, Alpha Lipoic Acid, D’Orientine S, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Alpha-Bisabolol, Phytosterols, Copaifera Officinalis (Balsam Copaiba) resin, Nymphaea coerulea (Blue Lotus) flower extract, Hexyldecanol (and) Bisabolol (and) Cetylhydroxyproline Palmitamide (and) Stearic Acid (and) Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Lapis Lazuli Extract, D-alpha tocopherol (Vitamin E), Lithospermum Erythrorhizon (Gromwell) Root Extract, Blue lotus (nymphaea caerulea) Oil, Achillea Millefolium (Blue Yarrow) Oil, Tanacetum Annuum (Blue Tansy) Oil , Matricaria Chamomilla L. (German Blue Chamomile), Cupressus sempervirens (Blue Cypress) oil.

Contact us!